2014. július 29., kedd

Sajtos-sós rudacskák

 Hozzávalók:
-1/2 kg liszt
-25 dkg Rama margarin
-2,5 dl tejföl
-kiskanál ecet
-só (kb. egy evőkanál)
-sajt (tetejére,én reszeltem is bele)
-1 tojás sárgája a tetejére
Lisztet a vajjal elmorzsolom,bele a tejföl,só,kis sajt,ecet,összegyúrom,és legalább egy órára hűtőbe teszem (nálam egy éjszakát állt a hűtőben,este begyúrtam,reggel szaggattam és sütöttem).
Ceruza vastagságúra nyújtom,lekenem tojás sárgájával,megszórom sajttal,derelyevágóval ujjnyi csíkokra vágom. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm -30/35 perc kb.-
 Szüleim jöttek ebédre,nekik sütöttem.Apukám nagyon szereti :)


2 megjegyzés :

Thalia írta...

Totálisan ugyanezt a sajtost szoktam sütni, bár én ecetet nem teszek bele, hanem egy zacsi szalakálit...de amúgy ugyanez, imádjuk...

andi írta...

nekünk is nagy kedvencünk,én munkatársamtól kaptam a receptet,szeretem mert nincs benne élesztő :)
ma bűnöztem,ettem vagy 6db-ot :( nem tudtam ellenállni :(
szalakálit még sosem használtam :)