2015. szeptember 26., szombat

Kókuszkrémes torta

Munkatársamtól kaptam a receptet,születésnapját ünnepelte/ünnepeltük,és ezzel kedveskedett nekünk.Elmondása szerint csak úgy saccperkábé tett bele mindent,de a végeredmény kiváló! :) Azért sikerült visszaemlékeznie :))
22cm-es tortaformát használtam,amit kivajaztam liszteztem,a sütőt előmelegítettem 180 fokra
 Tészta hozzávalói:
-5 db tojás
-4 ek. púpozott liszt
-1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-1ek étolaj
-4ek cukor
-1/2cs. sütőpor
-1cs. vanilin cukor

A hozzávalókból egy piskóta tésztát készítek
Tojásokat szétválasztom,a sárgáját a cukorral,vanilin cukorral habosra keverem,a lisztet összeszitálom a kakaóporral,és a sütőporral.A fehérjéből habot verek.Végül ősszedolgozom a sárgáját.a tojáshabot,és a sütőporos kakaós lisztet,és az étolajat is hozzákeverem.
Egy 22cm-es tortaformát kivajaztam,liszetztem,belesimítom a tésztát,és 180 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Rácson hagyom kihűlni,majd két részre vágom.
 Krém:
-1cs. kókuszos pudingpor
-4dl tej
-2dl Hulala tejszínhab
-1cs habfixáló
-4ek cukor (édesszájúaknak lehet több!!)
-10 dkg kókuszreszelék
-1cs vanilin cukor
-tetejére 1 tábla étcsoki +2 kanál étolaj
A pudingport a tejjel megfőzöm,hagyom kihűlni
A Hulalát felverem a fixálóval.
A kihűlt pudinghoz hozzákeverem a cukrot,vanilin cukrot(kóstolni!),a kókuszreszeléket,és a tejszínhabot
Az elkészült krémmel megtöltöm a tortát,háromnegyed része rámehet.Bevonom a torta tetejét,és oldalát is a krémmel
Végül egy tábla étcsokit vízgőz felett felolvasztok két kanál olajjal,ezt a torta közepére csurgatom,és kanállal szépen körkörösen elkenem,kihúzva a torta szélére is,hogy lecsorogjon.



1 megjegyzés :

csipike írta...

Egyik kedvenc sütim a hólabda, csak ez itt naaaagy hólabda :-)