2010. augusztus 4., szerda

gombás sertéscomb

Mostanában kevés időm van,ezt a gombás ételt is a múlt héten készítettem,de ide csak most jutottam vele.Gyerekek szobáit renováljuk...
sütöttem natúr husokat,most sertéscombot,mert az volt,és nagyon szépen szeletelhetőnek találtam.Klopfoltam,sóztam,borsoztam,lisztbe forgattam,és megsütöttem.
Egy tejszínes gombamártást készítettem hozzá,és hercegnő burgonyát.
Megpucolom,és puhára főzöm a krumplit,pürésítem tejjel,vajjal,szerecsendió,só.Ne legyen híg!!!Habzsákba töltöm,és sütőpapíros tepsire kis/vagy nagyobb formákat készítek.200 fokos sütőben pirosra sütöm.Simán le lehet venni a papírról!
Tejszínes gombamártás:
A gombákat apróra vágtam,olivaolajon kicsit megpirítom,sózom,borsozom,kis vizet öntök rá,és puhára főzöm a gombát.Tejszínnel behabarom,jó sok petrezselyemzöldet teszek bele.Összeforralom,kellő sűrűségűre-ha kell,kis lisztet,vagy étkezési keményítőt adok hozzá,a lisztet a tejszínbe keverem.



5 megjegyzés :

Bianka írta...

Ez igen, nagyon jó lenne enni belőle. Valami hasonlót tervezek én is hétvégére

Juci írta...

Hm! Micsoda finomság!

Dia írta...

Ez fantasztikus!!!!

Ami írta...

Ez az egyik kedvenc párosításom sertés+gomba+krumpli! Megyek hozzátok ebédre ;)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!!!! Kedvet is kaptam hozzá.:)