Nálunk most a szilvának van nagy szezonja,nem az első szilvás sütim,de az előzőek nem igazán lettek fotogének:)
tészta hozzávalói:
-20dkg liszt
-10dkg rama
-10dkg rama
-fél mokkáskanál só,2 ek. hidegvíz
krém:
-12,5dkg rama
-12,5dkg kristálycukor
-2 tojás
-15dkg darált mandula
-2ek. liszt
-fél citrom reszelt héja,pár csepp mandulaaroma
tetejére:
-70dkg ringló
-3 csapott ek. cukor,3-4 dkg olvasztott vaj
A tésztához a lisztet a margarinnalelmorzsoljuk,közben kissé megsózzuk,a vízzel összegyúrjuk,letakarva hűtőben 30-40 percet pihentetjuk.Ez idő alatt elkészítjük a krémet:A puha vajat a cukorral krémesre keverem,Utána hozzáadom egyenként a tojásokat,így is keverem,bele jön a mandula,liszt,citromhéj,és a pár csepp mandulaaroma.
A tésztát kinyújtom,és az alacsony tortaformát kivajazom-piteformámat használtam!.beleteszem a tésztát,kis peremet is hagyok neki.A mandulás krémet belesimítom.a szilvákat megmostam,kimagoztam,és a krémre pakolom,szorosan,úgy,hogy nem nyitom szét a szilvaszemeket,úgy néznek ki,mintha egész lenne.Cukoral meghintem a tetejét,olvasztott vajjal meglocsolom,és 180 fokon 45 percig sütöm.Hidegen,melegen is finom!!
A tésztát kinyújtom,és az alacsony tortaformát kivajazom-piteformámat használtam!.beleteszem a tésztát,kis peremet is hagyok neki.A mandulás krémet belesimítom.a szilvákat megmostam,kimagoztam,és a krémre pakolom,szorosan,úgy,hogy nem nyitom szét a szilvaszemeket,úgy néznek ki,mintha egész lenne.Cukoral meghintem a tetejét,olvasztott vajjal meglocsolom,és 180 fokon 45 percig sütöm.Hidegen,melegen is finom!!
4 megjegyzés :
Fantasztikusan jól néz ki és ugyanolyan finom lehet!:-)
Nagyon guszta!!! Szívesen megkóstolnám.:)
Nagyon guszta és benne a mandulakrém biztos fenségessé teszi
Micsoda finomság! Kérek szépen én is egy szeletkét!!!!
Megjegyzés küldése