Volt 8-9db körte,lett belőle körtetorta.Recept INNEN
Mindent úgy csináltam,ahogy Margit írja,kivéve azt,hogy nem tettem bele 5dl vizet,azt soknak találtam,így csak a fele,kb 2,5dl ment bele.
A 8-9db körtét megpucoltam,és citromos vízben kicsit megfőztem,nem nagyon,forrt pár percet,és elzártam,hagytam kihűlni.
Massza:
-20dkg cukor
-1cs vanilin cukor
-5dl víz(én csak a felét tettem!)
-12,5dkg rama
-3 tojás sárgája és a fehérje habbá verve
-1 citrom leve,és a héja
-12dkg darált dió
-6dkg liszt+kevés sütőpor
-1kk.szódabikarbóna
A cukrot,vanilin cukrot,ramat,és a tojások sárgáját robotgéppel jól összedolgozom.Aztán bele a többi anyag is szépen sorban,végül a tojásfehérje hab.
A megfőzött,kihűlt körtéket egy sütőpapírral kibélelt tortaformába rakom,szépen beterítem vele az alját.Erre jön a massza,és 190-200fokon 20 percig sütöm,aztán letakarva még 20ercet-nekem ennél kissé több idő kellet,legalább 30-30 perc-
Mikor kész,kiveszem,hagyom a formában kihűlni,aztán egy tányért teszek a tortaformára,és ráborítom a tortát,így a körték felülre kerülnek,a sütőpapírt pedig szépen le tudom húzni róla.
Finom lett,érdemes kipróbálni-nekem az első nekifutásra nem sikerült,a tésztája lágy maradt,ezért csináltam most kevesebb vízzel-
1 megjegyzés :
Megsütöttem a körtetortát, isteni finom, a citrom és a dió tökéletesen harmonizál a körtével. Csak 2dl vizet tettem bele, mert nekem víz nélkül is lágy krémes állagú volt a tészta és még így is nagyon lágy lett, a teteje bele is ragadt a papírba, pedig jó 30 perccel tovább sütöttem, 60 perc után még rezgős volt, nem mertem kivenni. Legközelebb - mert biztosan lesz legközelebb - a vizet teljesen kihagyom.
Megjegyzés küldése