2012. június 24., vasárnap

ribizlis clafoutis

Ma már nem bírta a család,és kérték,süssek valamit :) Tegnap anyuéknál szedtünk ribizlit,így adta magát a süti,eddig csak cseresznyésen készítettem,de ribizlivel is finom,kissé savanykás,de attól csak jobb,szerintem!:)


Hozzávalók:


-16dkg liszt


-fél csomag sütőpor


-12dkg cukor


-2dl natúr joghurt


-12dkg puha vaj


-1 citrom reszelt héja


-1 egész tojás


-20dkg gyümölcs-ribizli,vagy cseresznye


-puha vaj és liszt a forma kikenéséhez


A lisztet a sütőporral összeforgatom.A puha vajat a cukorral és a tojással jól kihabosítom,hozzáadom a citromhéjat és a joghurtot.Végül beleforgatom a sütőporos lisztet.


A tortaformát,vagy egy kisebb tepsit kivajazom lisztezem.Beleteszem a masszát,szépen elsimítom,és végül rászórom a megmosott,leszárított gyümölcsöt,és kissé belenyomkodom a tésztába.Előmelegített 170 fokos sütőben aranybarnára sütöm,ez nálam villanysütőben kb. 40 perc volt.


Annyit csaltam,hogy kissé nagyobb piteformába raktam a masszát,így laposabb lett a süti,de több,és kisebb szeletet ha vágok ,akkor talán nem teszek nagy kárt a fogyókúrámba,és még sütit is ettem!!! :)



2 megjegyzés :

Gabriella írta...

Épp az előbb csodáltam meg egy cseresznyés változatot, de ezt is oly' szívesen megkóstolnám...! Imádom a ribizlit, de olyan rég ettem már. :)

iluska írta...

Húúú de jól néz ki!