2012. augusztus 19., vasárnap

szilvás lepény

Többszöri nekifutásra végre sikerült elkészítenem-eddig ugyanis mindig megették a szilvát,mire sütésre került a sor-

Nem egy előre megírt recept alapján dolgoztam,csak úgy a saját szám íze szerint.Graham lisztet használtam,vegyesen a fehér liszttel.

Hozzávalók:

-3dl melegvíz

-1/2cs élesztő

-kb.40dkg Graham és fehér liszt vegyesen-lehet csak teljes kiőrlésű is!!-

-egy kanál cukor az élesztő felfuttatásához

-két/három kanál olivaolaj

-szilva

-egy kevés barna cukor 8ez elhagyható,ízlés szerint)

A melegvízbe teszek egy kanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt,kis lisztet szórok a tetejére(hogy az élesztőnek legyen mibe kapaszkodnia mikor elkezd feljönni)
Mikor feljött az élesztő,beleszórom a többi lisztet,és az olajat,jól kidolgozom-csipet sót is!!-

Nem kell megijedni,egy lágy masszát kapunk,az is volt a cél,ennek a tésztának lágynak kell lennie!!Hagyom kelni,addig kimagozom a szilvákat,félbe vágom-volt mikor fahéjas cukorba forgattam,de most nem-A tésztát egy kivajazott tepsibe öntöm,és vizes kézzel szépen elegyengetem.Tetejét kirakom a szilvákkal,és megszórtam nagyon kevés barnacukorral-ez el is hagyható,mert akinek nem elég édes,az megszórja kisüléskor porcukorral,én nem szeretem túl édesen,és egyébként is kerülöm a cukrot-

Hagyom a tepsiben kelni kb. fél órát,aztán előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óra alatt pirosra sütöm.A vége felé rákapcsoltam a légkeverést,szebb színe lett.

Ez így egy vékony tészta,sok gyümölcsel,pontosan az,emit szerettem volna,nekem ízlik,persze ezzel is csak óvatosan szabad kacérkodnom...aki édesebben szeretné,az cukrozza akár a tésztát,akár a szilvát!





3 megjegyzés :

Roza írta...

Nagyon jól néz ki:) Én graham liszt-fehér lisztből sütöm a kenyeret, de a lepényt még nem jutott eszembe ebből készíteni... De legközelebb!:))

andi írta...

nekem nagyon ízlik,és a családnak is:)
belepasszintom a fogyókúrámba,kell egy kis édesség is néha:)

Gabriella írta...

Nagyon klassz ez a szilvás lepény. :) Fincsi lehetett...