2012. augusztus 18., szombat

zabpelyhes fasírt

A receptet barátnőmtől kaptam,-és még többet is!-a forrást nem tudom megjelölni,valahonnan a netről származik.Nincs benne hús,mégis nagyon finom.Persze ezt is csak óvatosan szabad ennem,nem észnélkül.

Hozzávalók:

-2dl zabpehely

-1 dl melegvíz

-1 tojás

-1 db sárgarépa(közepes nagyságú)

-1db kisebb vöröshagyma

-pár gerezd fokhagyma(ízlés szerint)

-só,bors,majoranna-és minden olyan fűszer,amit szeretünk.

petrezselyemzöldet szerettem volna még tenni bele,de nem volt itthon:(

A zabpehelyre ráöntöm a melegvizet,hagyom állni.Addig megpucolom a többi hozzávalót,és lereszelem(sárgarépa,vöröshagyma,fokhagyma)

Összekeverem az egészet.Egy serpenyőt nagyon vékonyan kikenek olivaolajjal,és mikor forró,rárakom fasírtpogácsákat-nem kell megijedni,ha lágyabb kicsit,szépen megsül-mindkét oldalát pirosra sütöm.

Pillnatok alatt kész,nekem nagyon ízlik.Érdemes kicsit erősebben fűszerezni.