2013. április 21., vasárnap

Medvehagymás pogácsa

 Tavaly előtt már próbálkoztam a medvehagymával,és mivel nem igazán barátkoztunk össze,tavaly kihagytam...idén megint mindenki bezsongott,hogy ez milyen jó,meg finom,és egészséges,blablabla,így gondoltam,próba cseresznye,talán mégis szeretem.Pogácsa formájában készült,illetve egy kis adag krémsajtos töltelékes.Egy biztos,még most sem szeretem a medvehagymát!!!Órákkal később is éreztem a számban a fokhagymás ízét :(:(
De látványra igazán szép,mutatós :)..és aki szereti a fokhagymát ilyen tömény mennyiségben,annak biztosan bejön :) Családom eszi,na nem ez lett a kedvencük,de legalább megeszik :)
Hozzávalók:
-40dkg  fehér liszt,és 10dkg teljes kiőrlésű
-25dkg margarin
-2dl tejföl
-3dkg élesztő+kiskanál cukor
-1 tojás
-sajt,só
-5/6 levél medvehagyma
2dl tejfölbe 1 kiskanál cukor,élesztő-ezt felfuttatom
Az 50dkg vegyes lisztel elmorzsolom a margarint,hozzáadom az 1 tojást,sót,sajtot reszelek bele(10dkg.kb),és a felfuttatott élesztős tejföl.+ pár levél medvehagyma
Ezt jól összegyúrom,és pár órára hűtőbe teszem.
Kinyújtom,megszórom reszelt sajttal,szaggatom,és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütöm.
Egy kis darabot levágtam a tésztából,kinyújtottam,megkentem natúr sajtkrém+7 levél medvehagyma+só+bors keverékével-és még sajtot is reszeltem rá,feltekertem,szeleteltem,sütőpapíros lemezre raktam,és 200 fokon készre sütöttem.
Tulajdonképpen a sajtos-tejfölös pogácsámat alakítottam át medvehagymássá.



2 megjegyzés :

Juci írta...

Végig bőgtem minden blogon, hogy nem jutottam medvehagymához az idén..
Sajnos... pedig mennyi finomságot készíthettem volna.
Ezek a pogik, hm, be guszták, vagy a csigák? Nem is tudom melyikből kérjek! Mindkettőért odavagyok!!!!

andi írta...

Piacon vettem,de szívesen átadnám neked,nem tehetek róla,nekem nem ízlik :(
DE itt voltak tesómék,ő felfalt egy csomót,a többit pedig elvitte :)