2013. május 23., csütörtök

Epres túrós süti,zablisztből

 Édességre vágytam,de azért nem akartam nagyon bűnbe esni...csak kicsit :)!Volt itthon eper,és túró is.A receptet INNEN -FITNESS CUKRÁSZAT vettem,köszönöm!!
 23 cm-es tortaformába raktam,szerintem tökéletes!!és igazán mutatós.Tetejére szórtam kis porcukrot,de legközelebb porrá őrölt nyírfacukrot teszek rá.Én a tésztába,és a túróba is nyírfacukrot tettem!!

HOZZÁVALÓK:
tésztához:
100 g zabkorpa
80 g zabpehelyliszt (lehet a zabkorpát is zabpehelyliszttel helyettesíteni, de így kisebb a felszívódó szénhidráttartalma)
25 g csokis fehérjepor (vagy plusz 22 g zabpehelyliszt és 1 tk. keserű kakaópor)
1 ek. keserű kakaópor
1 tojás
2 dl sovány tej
100-120 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 28 tabletta porrá törve) 
csipetnyi szódabikarbóna
csipet só
ízlés szerint:fél citrom héja

A túrós részhez:
200 g sovány / zsírszegény túró
1 tk. zabkorpa
édesítő, vanília, citromhéj ízlés szerint

100-200 g eper 
ELKÉSZÍTÉS:
A túrós rész hozzávalóit kikeverjük, majd átgyúrjuk. Az epret ízlés szerinti darabokra vágjuk.

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet is. Alaposan kikeverjük, majd a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk (lehet a megadottnál kisebb tepsiben is, akkor magasabb lesz a süti).

A túróból kis golyókat formálunk, amiket a tésztába nyomkodunk, majd az eperdarabokat is eloszlatjuk a tetején (ha az eperdarabok egy részét a túróba nyomkodjuk, mutatósabb, és nem áztatja el maga körül a tésztát.
170-180 fokon megsütjük, kb. negyedóra alatt (tűpróba szükséges).

Azonnal is fogyasztható, de kihűlve finomabb. Igazából akkor a legjobb, ha megvárjuk míg kihűl, és kis időre hűtőbe tesszük, mert a túró meg az eper íze így jobban érvényesül :)

Nincsenek megjegyzések :