2013. május 17., péntek

Rebarbarás "őzgerinc"

 Rebarbara időszak van,és szeretem!!!Savanykás,pont olyan,ami kell nekem :)Receptet kolléganőmtől kaptam,és a rebarbarát is :)
Hozzávalók:
-2 tojás
-12dkg porcukor
-12dkg liszt
-1cs. vaníliás cukor
-5dkg vaj
-1/2cs. sütőpor
-5dkg mazsola(ezt elhagytam)
-1kk. fahéj
-30dkg gyümölcs
Egy őzgerinc formát kivajazok,lisztezek,a sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tojásokat szétválasztom.A rebarbarát(4-5 szál)megpucolom,kockázom,rászórok egy csomag vaníliás cukrot,és a kávéskanál fahéjat.Összekeverem,és állni hagyom míg elkészítem a tésztát.A sárgáját a porcukorral,olvasztott vajjal jól kikeverem.A fehérjéből kemény habot verek.A sárgájához adom a sütőporos lisztet,a felvert tojásfehérje habot,és mint a piskótát,összekeverem.Végül hozzáadom a rebarbarát,elkeverem,és az őzgerinc formába simítom.180 fokon    kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.Még melegen kiborítottam a formából,és mikor kihűlt,szeleteltem.
 Nagyon finom!Nem porcukroztam,nem szeretem a túl édes desszerteket(még a fotó kedvéért sem :P),nekem így tökéletes!!!Érdemes elkészíteni,akár más gyümölccsel is,de a rebarbarát csak ajánlani tudom,megér egy próbát!!

Ezt a sütit is elkészítettem teljes kiőrlésű  rozsliszt,és tönkölybúza liszt keverékével,nyírfacukorral :) A rebarbara mellé epret is tettem:

Nincsenek megjegyzések :