2015. január 1., csütörtök

Húsgombócok csípős mártásban

Karácsony után,szilveszter előtt készült,gyors,és finom,gyerekek kedvelik!
Hozzávalók a gombócokhoz:
-1kg darált hús (ízlés dolga,hogy milyen)
-1 fej vöröshagyma 
-2 gerezd fokhagyma
-1 db tojás
-só,bors,paprika
-olaj az elősütéshez
A hozzávalókat összegyúrom,kóstolom.Olajat forrósítok,a húsgombócok minden oldalát pirosra sütöm.Félreteszem
Egy másik lábasban kisebb fej vöröshagymát egy kanál olajon lepirítom,erre öntök egy liter sűrű paradicsomlét.ízesítem sóval,borssal,cukorral,oreganóval,bazsalikommal,-csili paprikával-elhagyható-,és egy kis fokhagymát is tettem bele.Jól összeforralom.a végén pedig füstölt sajtot reszeltem bele,egy jó nagy darabot,de ez is ízlés dolga.Beleteszem ebbe a paradicsomos masszába az elősütött húsgombócokat,és kb negyed óra,húsz perc alatt készre főzöm
Egy zacsi spagettit kifőztem,erre jöhet a gombóc.és a mártás,megszórva sajttal.


2 megjegyzés :

Lazac írta...

Ilyent én is szoktam, nálunk is nagyon szeretik, csak nem csípősen :):) Azt mondod füstölt sajt? Én sárgarépát szoktam reszelni a szószba, de sajtot még soha nem tettem bele.

pitypang írta...

én most csináltam ilyet először,a sajt finom volt benne,de nem olvadt el tökéletesen,kissé darabos maradt :) a sima trappista sajt szebben olvad :))