2016. január 2., szombat

sertésszűz leveles tésztában

Szilveszterre terveztem,de akkor elmaradt érdeklődés hiányában és mert mindenki túlette magát.Ma viszont nagyon jól esett :)
 Hozzávalók:
-1cs. kész előhűtött leveles tészta
-1 db szűzpecsenye
-1cs. bacon szalonna (100g)
-sajt,ízlés szerint
-só,bors,olivaolaj
-tojássárgája a kenéshez
A szűzpecsenyét előző este sóztam,borsoztam,bekentem olivaolajjal,és a hűtőbe tettem.Másnap reggel serpenyőben minden oldalát pirosodásig átsütöm-ez csak pár perc-.kiteszem egy tányérra,letakarom,és hagyom kihűlni.
A leveles tésztát kinyújtom kissé nagyobbra,mint a bacon szalonna.Ráteszem a szalonnákat,úgy,hogy fedjék egymást.Erre jön az elősütött szűzpecsenye,amit körberakok füstölt,és sima félzsíros sajttal.a bacont óvatosan ráhajtom a húsra,majd az egészre ráhajtom a tésztát.Ahol átfedi egymást a tészta,kissé összenyomkodom,és ezt teszem a tepsiben alulra,a sima felülete kerüljön felülre.Megkenem tojássárgájával.Előmelegített sütőben 190 fokon legalább egy órát sütöm.Mikor már barnulni kezdett a tészta,tettem rá sütőpapírt,így sült készre.Hagytam kicsit állni,utána szeleteltem.
Burgonya pürét adtam mellé,illetve lencsesalátát  virsli nélkül :)
Annyi szépséghibája van a dolognak itt nálam,hogy a boltban mellényúltam,és ez itt most nem levelestészta,hanem valami süteménytészta,de nagyon finom!!!! :))
A recept alapja INNEN van csak én hadilábon állok a gombával,ezért helyettesítettem sajttal





1 megjegyzés :

Lazac írta...

A Wellington bélszín isteni finom, biztos ez is nagyon ott van a szeren.