2010. június 20., vasárnap

hideg gyümölcsleves

A gyümölcslevest leginkább savanykás,bogyós gyümölcsökből szeretem.
Egy üvegnyi meggyet leszűrtem,a meggyet cukorral kissé összeforraltam,őrölt fahéjat is tettem rá.Felöntöttem kb. 2 liter vízzel,és felforraltam.Fűszerkivonatot csinálok egész fahéjból,szegfűszegből,citromhéjból.Ezt szűrőn keresztül a levesbe öntöm.Készítettem egy tejfölös habarást,egy maréknyi lisztet három nagy kanál tejföllel,kis vízzel simára kevertem.A felforrt levesbe tettem ízlés szerinti mennyiségű szedret,ribizlit,epret(kb egy kilónyi gyümölcs úgy összesen).A habarást hőkiegyenlítem a forró levessel,és beleöntöm.Az egészet összeforralom,cukorral,citromlével ízesítem.



6 megjegyzés :

Nea írta...

Húúúú, ebből most itt teremhetne egy tányérkával. Csodás színe van és nagyon guszta a tálalás is:)

Bianka írta...

Kérhetek egy tányérkával, nagyon guszta :)

Niki írta...

Nagyon szép színe van:) Biztosan nagyon finom:)))

Gizi írta...

Nagyon mutatós a fehér tányéron!!!! Fincsi lehetett.:)

andi írta...

Ez a tányér,és a párja nagy kincsem,öreganyámtól örököltem,és csak kettő darab van belőle!Úgy vigyázok rá,mint a legnagyobb kincsre!!!
Mindig ő jut róla eszembe,imádtam,nagyon!!

Andi írta...

Gyönyörű színe van!