2010. június 26., szombat

ribizlis-mascarponés pite

Gyerekek voltak anyuéknál kicsit nyaralni,mikor megjöttek,hoztak egy nagy doboz leszemezett ribizlit.Így,sütnöm kellett.Viszont nem találtam semmi olyan receptet,ami tetszett volna,így improvizáltam.A tészta a hagyományos pitetésztám. -22dkg liszt -1/2cs. sütőpor,2 kanál cukor,csipet só


-1 tojás sárgája -12dkg rama


-3 nagy kanál tejföl


Az alapanyagokat jól összegyúrom,és kis ideig hűtőben pihentetem.Addig elkészítem a krémet.


Egy doboz(25dkg)mascarponét kb. három evőkanál cukorral,és egy kis doboz natúr joghurttal simára keverem(kóstolni,ki milyen édesen szereti,mi nem túl édesen!).Belekevertem 30dkg jól megmosott ribizlit.


A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom,és a kivajazott piteformába teszem,széleit kissé letapogatom(villával kellett volna,úgy szebb!).Beletöltöm a ribizlis krémet,és előmelegített sütőben 170 fokon készre sütöm,ami úgy 35 perc volt,de lehet látni,szépen pirosodik a tészta széle.


Hagyom a formában kihűlni,aztán szeletelem.Megszórtam kis porcukorral,mivel nem egy túl édes süti,de nekem pont így volt tökéletes.


10 megjegyzés :

MichelinBaba írta...

Nahát itt dugdosod ezt a csodasütiti..én meg odaát keresgélek :-)

Gizi írta...

Húúúúú, de guszta!!! Látom nem sajnáltad ki belőle a ribizlit. A mascarponés krémeket imádom, isteni finom lehetett.:)

Mónika írta...

Nagyon izgalmas sütemény!

Andi írta...

Mentettem! Nagyon tetszik!!!!

Bianka írta...

Hű nyelek nagyokat, fenséges és nagyon guszta. Mentettem is :)

Niki írta...

Csodás,nagyon guszta:)))

Macskusz :) írta...

Ezek a képek... nem szégyelled magad? :D:D:D:D

andi írta...

MB,nem tudtalak beazonosítani..amott szoktunk társalogni?? :)

Gizi,nagyon finom volt!

Mónika,Andi,Bianka,Niki,érdemes kipróbálni,nekem langyosan ízlett igazán :)

andi írta...

Macskusz,neeeeem:):)

Ottis írta...

Csodásan néz ki, recept mentve!