Gyerekek voltak anyuéknál kicsit nyaralni,mikor megjöttek,hoztak egy nagy doboz leszemezett ribizlit.Így,sütnöm kellett.Viszont nem találtam semmi olyan receptet,ami tetszett volna,így improvizáltam.A tészta a hagyományos pitetésztám. -22dkg liszt -1/2cs. sütőpor,2 kanál cukor,csipet só
-1 tojás sárgája -12dkg rama
-3 nagy kanál tejföl
Az alapanyagokat jól összegyúrom,és kis ideig hűtőben pihentetem.Addig elkészítem a krémet.
Egy doboz(25dkg)mascarponét kb. három evőkanál cukorral,és egy kis doboz natúr joghurttal simára keverem(kóstolni,ki milyen édesen szereti,mi nem túl édesen!).Belekevertem 30dkg jól megmosott ribizlit.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom,és a kivajazott piteformába teszem,széleit kissé letapogatom(villával kellett volna,úgy szebb!).Beletöltöm a ribizlis krémet,és előmelegített sütőben 170 fokon készre sütöm,ami úgy 35 perc volt,de lehet látni,szépen pirosodik a tészta széle.
Hagyom a formában kihűlni,aztán szeletelem.Megszórtam kis porcukorral,mivel nem egy túl édes süti,de nekem pont így volt tökéletes.
11 megjegyzés :
Nahát itt dugdosod ezt a csodasütiti..én meg odaát keresgélek :-)
Húúúúú, de guszta!!! Látom nem sajnáltad ki belőle a ribizlit. A mascarponés krémeket imádom, isteni finom lehetett.:)
Nagyon izgalmas sütemény!
Mentettem! Nagyon tetszik!!!!
Hű nyelek nagyokat, fenséges és nagyon guszta. Mentettem is :)
Csodás,nagyon guszta:)))
Ezek a képek... nem szégyelled magad? :D:D:D:D
MB,nem tudtalak beazonosítani..amott szoktunk társalogni?? :)
Gizi,nagyon finom volt!
Mónika,Andi,Bianka,Niki,érdemes kipróbálni,nekem langyosan ízlett igazán :)
Macskusz,neeeeem:):)
Csodásan néz ki, recept mentve!
Most sütöttem meg, nagyon finom, biztos többször is elkészítem. Esetleg más gyümölccsel is kipróbálom!
Megjegyzés küldése