Egy üvegnyi meggyet leszűrtem,a meggyet cukorral kissé összeforraltam,őrölt fahéjat is tettem rá.Felöntöttem kb. 2 liter vízzel,és felforraltam.Fűszerkivonatot csinálok egész fahéjból,szegfűszegből,citromhéjból.Ezt szűrőn keresztül a levesbe öntöm.Készítettem egy tejfölös habarást,egy maréknyi lisztet három nagy kanál tejföllel,kis vízzel simára kevertem.A felforrt levesbe tettem ízlés szerinti mennyiségű szedret,ribizlit,epret(kb egy kilónyi gyümölcs úgy összesen).A habarást hőkiegyenlítem a forró levessel,és beleöntöm.Az egészet összeforralom,cukorral,citromlével ízesítem.
6 megjegyzés :
Húúúú, ebből most itt teremhetne egy tányérkával. Csodás színe van és nagyon guszta a tálalás is:)
Kérhetek egy tányérkával, nagyon guszta :)
Nagyon szép színe van:) Biztosan nagyon finom:)))
Nagyon mutatós a fehér tányéron!!!! Fincsi lehetett.:)
Ez a tányér,és a párja nagy kincsem,öreganyámtól örököltem,és csak kettő darab van belőle!Úgy vigyázok rá,mint a legnagyobb kincsre!!!
Mindig ő jut róla eszembe,imádtam,nagyon!!
Gyönyörű színe van!
Megjegyzés küldése