2010. szeptember 5., vasárnap

habos szilvás süti

Megkezdődött az iskola,úgy kell sütnöm/főznöm,hogy a gyerekeknek másnapra is maradjon,vagy kezdhetem előröl az egészet...nos,a süti elfogyott,így holnap nem lesz desszert :)
-1/2kg szilva
-5tojás
-5kanál cukor
-5kanál liszt
-1 kanál kakaópor
A szilvákat kimagozom,és egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral,vajjal megkenem,szórok rá egy marék zsemlemorzsát,és a félbe vett szilvákat a lyukas részükkel felfelé belerakom.Megszórom egy jó nagy kanál cukros fahéjjal.A tojásokat külön választom,a fehérjéből habot verek egy kanál cukorral,a sárgáját a többi cukorral jól kikeverem,aztán bele a liszt,keverem,és végül a fehérje hab.Kétharmadát a szilvákra öntöm,szépen elsimítom.A maradék krémbe teszek egy kanál kakaóport,összekeverem,és a tetejére öntöm,kicsit meg is lehet cirmozni.Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütöm.Egy lapra,vagy nyújtódeszkára borítom,és leveszem róla a sütőpapírt.hagyom hűlni,közben elkészítem a krémet.
-2cs.vanilia pudingpor
-4dl tej
-4kanál kristálycukor
-20dkg vaj
-20dkg porcukor
A pudingból,cukorból,tejből egy sűrű krémet főzök,félre teszem hűlni.A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem,hozzáadom a porcukrot,ezzel is jól elkeverem,aztán apránként beleadagolom a langyos pudingot.A krémet a szilvák tetejére simítom,végül megszórtam reszelt csokival.Mikor már jól meghűlt,szeletelem.
Finom,érdemes kipróbálni!!!!!
(én szivem szerint a vaj helyett mascarponet tettem volna bele,de sajnos nem volt itthon,így maradt a vaj)



5 megjegyzés :

Ottis írta...

Hű ez nagyon guszta!És biztos finom is!

Gizi írta...

Isteni!!!!! Imádnám!!! Még van szilvám, így feltétlen megsütöm.

Dia írta...

Ez igen egyszerű, de nagyszerű süti!

Bianka írta...

Imádom, nagyon finom lehet. Guszta

andi írta...

Nagyon finom,és könnyen,gyorsan elkészíthető:)!!!