![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcOiRnueLnzXths9w8WLYxBf9GT5osJD2mkE5yPCJviiCqKlVAG7YZXBZLNvUGYB_ml0ZNqCv5G0iItMrVMnUv1M2clzmJ2Lvz7StZkkNE6hBacQZzK5JJ3hEEMaFzDrnBjGAMVOwgKKo/s400/2011.02.27.+039ab.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKjDLEDXqocYZFbHUnbS7MHiF6Wk5mn5pUCFsTsuh0OH3VfxxdlWR4n0RiqmwZNXJEo_ITl25vKThsrk7FVQuWPtAAfOPDk2EyQe1B1ch0mVTMphwga7Lff_l2VtEtagEswZUGiVo4etQ/s400/2011.02.27.+038ab.jpg)
Hozzávalók:
-A kávés brownie-hoz:
12 dkg liszt 1 tk. sütőpor 2 tojás 18 dkg cukor 3 ek. cukrozatlan kakaópor 10 dkg vaj 0,5 dl főzött kávé csipet só
-A töltelékhez:2,5 dl habtejszín 2 ek. cukor 2 ek. cukrozatlan kakaópor 2 banán
-A főzött csokimázhoz:
5 ek. cukor 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor 3 ek. víz 5 dkg vaj
A krémmel kezdjük, mert hűlnie kell. A tejszínt összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd kevergetve 2 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is. Kihűlés után sűrű, majdnem kenhető állagú krémmé szilárdul.
A brownie-hoz összeolvasztjuk a vajat a kakaóporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a kakaós vajat és a kávét, végül a sütőporral összekevert lisztet.
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk(nekem 24cm-es a tortaformám), belesimítjuk a kávés tésztát, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk túl! Lepattintjuk a karimáját, és rácsra téve teljesen kihűtjük, majd hűlést követően éles késsel kettévágjuk.
A hideg kakaós tejszínből robotgéppel néhány perc alatt habot verünk. Nem lesz a megszokott légies tejszínhab, inkább főzött krémhez hasonlít.(nekem kellett beletenni zselatin fixet)
A brownie alsó lapját megkenjük a tejszín felével, sűrűn kirakosgatjuk a kb. 1-2 cm vastagságúra felkarikázott banánnal. Megkenjük a maradék krémmel, és betakarjuk a másik tortalappal. Finoman összenyomkodjuk.
Elkészítjük a csokimázt. A cukrot összekeverjük a kakaóporral, majd a vízzel, kis lángon kevergetve néhány percig főzzük, míg kicsit besűrűsödik és a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk, majd mielőtt teljesen elhűlne, belekeverjük a vajat.
Leöntjük vele a tortát, egyenletesen elsimítjuk az oldalán is, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizkEztu5F2RD2MNKuA_nz0zNHtKBVoI_sIQlbuiJ-HMn2JoTWQIkCAseMCm1cp7Arh7ZFJ5uRMyBv60R2N604xaq826YV0IPxmfWdIFIlR2TQtF3J1-hD9O4sH9PvjafhS5Wj0ZU1zNhc/s400/2011.02.27.+040ab.jpg)
(Nekem a krém nem akart sűrűsödni kellő képpen,ezért tettem bele fél zacsi fixálót)
8 megjegyzés :
Csodaszép ez a szelet, úgyhogy biztosra veszem, hogy az egész torta is az volt.
Csoki és banán: klasszikus páros, és megunhatatlan.:)
Szép lett és biztos finom is!
Ínycsiklandozó
Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek!
Egészségetekre :-)
Nagyon guszta!!! Szívesen megkóstolnám, na majd én is kölcsönkérem a receptet.:))
Már olvastam valahol csokis banántorta receptet, de a Tiéd lenyűgöző! Szívesen megkóstolnám, nagyon szívesen.
Jaj , úgy jön most hogy beleharapjak! Yamy!
Szuperül sikerült!
Mérges vagyok, mert a másik blogodon nem tudok kommentelni!!!
Kérlek magyarázd el miért!!!!
Köszönöm a kedves hozzámszólásokat!!! :)
Juci,nem tudom,azt hiszem,be kell jelölni,hogy nem blogol tag ként kommentelsz,és egy nevet kell írni..de pontosan nem tudom,nekem megy,mert regisztrált tag vagyok,ott van személyes naplóm is :)
Megjegyzés küldése