![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5tDRX_3BGzyJ-rOCyekinqO-PgG_VGSje_b8ujlKNCqoRjY48Sciryqp0Jbgu0UNCnCIWWE38MZj8SiYxhbQ1SbUn_YZi42rpx63i2zs5L847RiIH_hO1O5GPIEfjRge9j5tgaCxGpoY/s400/2011.03.05.+040a.jpg)
Szeretek pitét sütni.Sokszor megfogadtam,csakis az én jól bevált pitetésztámat használom,de mindig beleesek a csapdába,és kipróbálom a receptben leírtat..most is.Nem rossz,de az én EREDETIM finomabb,legközelebb azzal készítem
A tészta:
-15dkg liszt
-15dkg vaj
-5 dkg porcukor
-1 kisebb tojás.
A töltelék:
-1cs. vaníliás pudingpor
-4dl tej,3 evőkanál cukor
-8db felezett barack(konzerv)
A hab:
-3 tojásfehérje
-15dkg porcukor
-1 citrom héja,és leve
A tojáson kívül a tészta hozzávalóit egy tálban összemorzsolom,majd a tojást is hozzáadom,és omlós tésztává gyúrom(ragad!!)30 percre hűtőbe teszem(nálam ez volt két óra is).Előmelegítem a sütőt 180 fokra,kivajazom a piteformát.Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát,és kibélelem vele a formát.Az alját megszúrkálom villával,és 180 fokon kb. 15 perc alatt világosra sütöm.
A töltelékhez elkészítem a sűrű pudingot,az elősütött tésztára kenem,ráteszem a barackokat,kicsit belenyomkodom a pudingba.A habhoz elkezdem felverni a tojásfehérjéket,a fele porcukorral,majd mikor már majdnem kész,hozzáadom a többi porcukrot,citromhéjat,levet.A kész habbal bevonom a barackokat,visszateszem az egészet a sütőbe,és kb. 10 perc alatt készre sütöm.
Kicsit hűl,és vizes késsel már szeletelhető is!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheKVA_Jvdj1F4Q4GAFiJcTfutBiKUsPuvk56v0UdM09vKJN6T0rY2Vdu9aGcIahsxu4mlb6CiL3aQ8NBLaM9Qop_i1tr2k0Ana5HNWCRtVg7XdrHfIYKtFtpv0sADHlogzyYVWCrpmIQM/s400/2011.03.05.+047a.jpg)
4 megjegyzés :
Én így bemásolva is imádnám, nagyon finom lehet!!! Szuper recept, gyönyörű szelet!! Kérhetek belőle??:)
Juj most nagyon jól esne egy ilyen gyönyörűséges szelet
Neked a piték szuperül sikerülnek!!!
Ez is mutatós és finom is!
Biztos finom!
Megjegyzés küldése