Annyit javítanék legközelebb,hogy nem kettőbe,hanem háromba vágom.,és úgy töltöm:)
Egyébként az eredeti recept is kettőbe vágja,és csak simán eperlekvárral tölti meg.
Hozzávalók:
-30dkg étcsokoládé
-6db tojás
-12dkg cukor
-10dkg vaj+a formához
-12dkg liszt+ a formához
-1/2csomag sütőpor
Gőz fölött olvasszunk fel 15dkg étcsokit.Hagyjuk kihűlni,majd a felkockázott vajjal keverjük fényes,sima krémmé.Válasszuk szét a tojásokat.A sárgáját egyenként dolgozzuk a csokoládéhoz,a fehérjékből pedig verjünk kemény habot a cukorral.Szitáljuk tálba a lisztet és a sütőport.Forgassuk össze a csokis keveréket és a tojásfehérjebot meg a sütőporos lisztet.
Simítsuk a masszát kivajazott lisztezett kapcsos tortaformába(25cm-es),és süssük 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig.Hagyjuk a formában kihűlni,majd keresztben vágjuk félbe a tésztát.
Az eredeti recept itt eperlekvárral keni meg.-Én egy 25dkg -os mascarponet kikevertem 1doboz epres joghurtal,és annyi cukorral,hogy kellemes ízű legyen,+egy tasak zselatin fix,és adtam hozzá 2dl felvert tejszínt.Ezzel a krémmel töltöttem meg,de sok lett,háromba kellett volna vágni a tortát,és nem csokival bevonni teljesen,hanem a krémet kenni a torta oldalára is.-
Gőz fölött felolvasztottam a maradék csokoládét,és azzal vontam be a tortát!
3 megjegyzés :
Juj de szép darab :-)
Ritkán jössz ide de az ütős :)
:):) ritkán frissítek,mostanában nem volt kedvem fényképezni-sem :)
az április,május viszont tele van születésnapokkal,névnapokkal,mindenféle ünneppel,talán kicsit többet leszek itt is :)
Köszönöm:):)
Megjegyzés küldése