2013. január 20., vasárnap

Gesztenyés-mascarponés torta

Nagyon tetszett ez a torta,így én is elkészítettem
Hozzávalók:
-25 dkg gesztenyemassza (50dkg)
-12,5 dkg mascarpone (25dkg)
-3-3,5dl habtejszín (5dl)
-1 cs zselatinfix (2cs)
-másfél ek cukor (3ek)
-10-12 db babapiskóta (17-20)
-másfél dl langyos tej (2dl)
-1 ek rum (2ek)
-hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható),én sűrű csokimázat készítettem,és azzal öntöttem le a piskótákat
Elkészítés:
.Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
.Rakjuk ki piskótával egy 18-as tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hűtőbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez.
Simítsuk a krémet a tortaformába.
A tetejére öntsünk még a csokiszószból.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára).

Nekem nagyobb tortaformám van,így dupláztam mindent-a gesztenyét,és a mascsarponét,0,5l Hulala tejszínt használtam.Babapiskótából 17-18db kellett.Szerintem szebb,és talán jobb is,ha legközelebb sütök alá egy piskótatésztát,nekem a babapiskóta nem volt az igazi!!
De a krém,az tökéletes!!
Recept : INNEN



3 megjegyzés :

Csilla írta...

Ez nagyon guszta! Csupa krém és hab, isteni lehet. :)

Cirnyó :) írta...

Hű, ez elkészítésért kiált!

ilike írta...

Juj de gusztusos!