2013. december 15., vasárnap

Lencsesaláta

 Ezt a salátát mindig elkészítem újévre.-és nem csak újévkor!
Hozzávalók:
-60dkg lencse
-4pár virsli
-2 nagy fej lilahagyma
-3 gerezd fokhagyma
-petrezselyemzöld
-8evőkanál borecet
-8 evőkanál olaj
-fél citrom leve
A virslit  megfőzöm,felkarikázom.
A lencsét sós vízben megfőzöm.
Marinádot készítek közben:az ecetet,olajat,citromlevet és a zúzott fokhagymát kevés vízzel összekeverem,sózom,borsozom.
A megfőtt,lecsepegtetett langyos lencsét egy mélyebb tálba teszem,ráöntöm a marinádot,a vékony csíkokra szeletelt lilahagymát,és a virslit,az egészet lazán összeforgatom.Megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Rögtön is fogyasztható,de akár másnap,hidegen is nagyon finom.Magában önálló ételként,de akár húsok mellé is.
 A gyerekek nem igazán szeretik a lencsét,de ebben a formában/kiadásban imádják!

Nincsenek megjegyzések :