2010. június 23., szerda

ananászos kagylócskák

Tegnap délután készítettem,de igazán ma finom,a tésztának jót tett a pihenés.

-28dkg liszt

-20dkg rama

-8dkg porcukor

-2 tojássárgája

-1cs. vanilin cukor,és egy kanál tejföl

Ebből egy jó kis tésztát gyúrok,hűtőben pihentetem pár órát
A formákat kibélelem vele,és pirosodásig sütöm.
2dl tejszínt kemény habbá verem,fél csomag zselatin fixel.Egy kisebb doboz ananászt felkockázok,egy pohár ananászos joghurttal összekeverem,bele a tejszín,és betöltöm a formákba.




8 megjegyzés :

1 írta...

A címéből ítélve elsőre azt hittem, kagylót gyártottál valóban, de most azért látom, hogy mégsem :)
Guszták! (mint mindig)

pitypang írta...

Áááá,sosem ennék tengeri kagylót,de elkészíteni sem tudom!! :)

Niki írta...

Fúúúúúú...szuper habos:))))Elkészítem,nagyon guszta,nagyon tettszik:))))

Juci írta...

Szeretem, édik!

Dia írta...

Viszem a tésztareceptet az új kosárka formáimhoz!

Bianka írta...

Nagyon édesek, igazán hívogatóak

Ami írta...

Ez aztán finom lehet :)

Andi írta...

Jaj de csinosak.... :-)