2011. január 9., vasárnap

máglyarakás

Már egyszer tettem be máglyarakást,de úgy gondoltam,ma is megteszem,mert nagyon finom lett!
Hozzávalók
-25dkg kifli (3-4db)
-3 tojás
-1/2 l.tej
-10dkg cukor
-3dkg vaj
-10dkg darált dió
-3 alma
-4 evőkanál baracklekvár
-1cs. vanilin cukor
Elkészítése:
A kiflit felszeletelem.szétválasztom a 3 tojást.Egy keverőtálba teszem a sárgáját,a cukrot,az olvasztott vajat,a vanilincukrot,és a tejet.(a tejet meglangyosítottam).Az egészet összekeverem,meglocsolom vele a kifliket,kicsit állni hagyom.Kivajazok egy tepsit(kisebb),vagy tűzálló tálat,beleteszem a kiflit,a tetejét megszórom a dióval.aztán a megpucolt,szeletelt almát teszem rá.Az egészet előmelegített sütőben 25 percig sütöm(180C).
a tojásfehérjéből 1 kanál cukorral habot verek,belekeverem a három kanál lekvárt(óvatosan!).Ha megsült,az almák tetejét szintén megkenjük lekvárral,aztán ráöntöm a habot,eligazítgatom,hogy minden hova jusson!A tepsit visszateszem a sütőbe,és még úgy 10.15 percig sütöm,hogy a hab szépen megsüljön.



3 megjegyzés :

Bianka írta...

Mesésen néz ki

Hobbychef írta...

Gyönyörű.
Mellesleg, citromom van, de hol a teuqila?

Gizi írta...

Gyönyörű!!! Imádom!!!:))