2011. január 15., szombat

túrógombóc

Egyszerű,és nagyszerű...
-1/2 kg túró
-2 tojás
-annyi búzadara,hogy ne legyen túl lágy a massza (8-10 kanálnyi)
-csipet só,cukor
Forgatáshoz:
-fél deci olaj
-annyi zsemlemorzsa,amennyit felvesz
A túrót áttöröm,hozzáadom a tojásokat,sót,cukrot,és összedolgozom a búzadarával.Hűtőben pihentetem.Addig elkészítem a morzsát:olajat hevítek,ráöntök annyi zsemlemorzsát,amennyit felvesz(ne legyen olajos,inkább porhanyós!).Pár percig pirítom,félreteszem.
Enyhén sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat,feljönnek a víz tetejére,pár percig így is főzöm,leöntöm,és a morzsába forgatom
Édes tejföllel kínáltam! +porcukor :)
IDE is feltettem! :)

5 megjegyzés :

Mónika írta...

Nagyon gusztusos!

Gizi írta...

Imádom, imádom!!! Most szívesen befalnám, olyan guszta.:)

Átkukkantok a másik blogodba is.:))

Hobbychef írta...

Kedvencem a túrógombóc.

Bianka írta...

Bárhol, bármikor és bármennyit. Imádom

Juci írta...

Hozzám is jöhet max. 10 darab!