2012. április 15., vasárnap

Fetával töltött,sült gombafejek

-20dkg csiperkegomba(kb 7-8db)

-só,bors

-10dkg feta sajt

-1 gerezd fokhagyma

-1 csokor petrezselyem

-fél dl. olivaolaj

A gombák tönkjét eltávolítottam,megmostam a fejeket,leszárítottam.-én meg is hámoztam,de ez elhagyható-.Sózom,borsozom,és sütőlapra helyezem.

A fetát összemorzsolom,hozzáadom az aprított fokhagymát,és petrezselymet.A sajtos tölteléket a gombafejekbe kanalazom,meglocsolom olivaolajjal,és 200fokon 15-20 percig sütöm.

Egy szelet pirítóssal kiváló:)

4 megjegyzés :

Névtelen írta...

A gombát nem szabad meghámozni, abban van a sok vitamin ásványi anyag. Nálunk a piacon ki is írják rá.

andi írta...

:):)nos,akkor nem kérdés,nincs pucolás!!
nem vagyok nagy gombaszakértő,gyerekeim szeretik,én nem,és mindig meghámozom!!-szerintem ezután is megfogom,ha nem tenném,nem érezném tisztának:(:(-
Köszönöm az információt!! :)

sysy írta...

Szia Andika !
Először is köszönöm , hogy meglátogattál . Úgy mellesleg én is megpucolom a gombát , így szoktam meg .A receptet elvittem , itt megtalálod >>>http://gasztronomia-sysy.blogspot.com/
Üdv: sysy

Roza írta...

Akár pucolva, akár anélkül, nagyon guszta étel:) Én is viszem a receptet:)