Ez az étel lehet önálló fogás,de köretként is mehet-nálam ma köret volt,fóliában sült csirkecombok mellé.
HOZZÁVALÓK:
-4 sárga húsú nagyobb burgonya
-3ek. olaj
-fél fej kelkáposzta
-2 szál sárgarépa
-20dkg túró
-1 tojás
A burgonyát alaposan megmosom,héjastól félbevágom,talpat vágot neki,hogy ne billegjen.Sózom,borsozom,a vágott felületét megkenem olajjal,és 160fokos sütőben kb. fél órát sütöm.
A kelkáposztát leveleire szedem,megmosom,leforrázom,leszűröm,nagyobb darabokra vágom-burgonyához méretezem.A sárgarépát meghámozom,mosom,és vékony szeletekre vágom.Serpenyőben kevés olajat forrósítok,és a sárgarépaszeleteket megpirítom-pár perc az egész.
A túrót simára keverem a tojással,sózom,borsozom.
Az elősütött krumplikra a kelkáposztalevelet teszem,erre a sárgarépa,majd a túró-nekem több sárgarépám volt,és szeretjük is,így a túró tetejére is tettem!
180 fokon még fél órát sütöm,vagy figyelni kell,hogy mikor lesz kellően szépszíne a túrónak-minimum fél óra!!
Szerintem finom,nem a megszokott köret:)
1 megjegyzés :
Nagyon guszta ez a rakott, töltött(?) krumpli.
Megjegyzés küldése