2012. április 1., vasárnap

túrós rakott burgonya

Ez az étel lehet önálló fogás,de köretként is mehet-nálam ma köret volt,fóliában sült csirkecombok mellé.

HOZZÁVALÓK:

-4 sárga húsú nagyobb burgonya

-3ek. olaj

-fél fej kelkáposzta

-2 szál sárgarépa

-20dkg túró

-1 tojás

A burgonyát alaposan megmosom,héjastól félbevágom,talpat vágot neki,hogy ne billegjen.Sózom,borsozom,a vágott felületét megkenem olajjal,és 160fokos sütőben kb. fél órát sütöm.

A kelkáposztát leveleire szedem,megmosom,leforrázom,leszűröm,nagyobb darabokra vágom-burgonyához méretezem.A sárgarépát meghámozom,mosom,és vékony szeletekre vágom.Serpenyőben kevés olajat forrósítok,és a sárgarépaszeleteket megpirítom-pár perc az egész.

A túrót simára keverem a tojással,sózom,borsozom.

Az elősütött krumplikra a kelkáposztalevelet teszem,erre a sárgarépa,majd a túró-nekem több sárgarépám volt,és szeretjük is,így a túró tetejére is tettem!

180 fokon még fél órát sütöm,vagy figyelni kell,hogy mikor lesz kellően szépszíne a túrónak-minimum fél óra!!

Szerintem finom,nem a megszokott köret:)



1 megjegyzés :

Hobbychef írta...

Nagyon guszta ez a rakott, töltött(?) krumpli.