-1kg liszt
-5dkg élesztő
-10dkg cukor
-10dkg vaj
-5dl tej
-4 tojás sárgája+1 a kenéshez
-1 tasak mazsola(20dkg)
-csipet só
A tejet meglangyosítom,kis cukor bele,felfuttatom az élesztőt.Lisztet beleszitálom egy tálba,pár kanál cukor,csipet só.Beleöntöm a kovászt,vajat,tojást,összedolgozom,ilyenkor szoktam egy nagyon kevés olajat is hozzáadni.Pihentetem.Mikor majdnem duplájára kelt,(most)6 részre osztottam,átgyúrtam,pihentettem.összefonom,tepsibe teszem,lekenem olvasztott vajjal,tojássárgával.Pihentetem.180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
A keltkalácsoknál nagyon fontos,hogy nem szabad kapkodni,időt kell hagyni a pihentetésnek is!
8 megjegyzés :
Nagyon szép lett a kalácsod:)Én majd csak vasárnap sütöm meg,de az kuglóf lesz...férjemtől kaptam egy kuglóf formát,muszály felavatni:-DDDD
Hu, de szepek a kalacsok! Gyonyoruek!
Hűha, nagyon szépek lettek!!! :)
Nagyon szépek lettek
Hú de szép!
Mazsolát kihagynám, de jöhetne egy szelet!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
Nagyon szépek lettek a kalácsaid, és mazsolával fincsi lehet.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
nagyon finom lett,ma is kellett sütnöm:)
Kellemes húsvétot mindenkinek :)
Gizi,mazsolával nagyon finom,ki kell próbálni!!
Andi,lehet mazsola nélkül is,próbáld ki,nagyon jó foszlós!!!!
Niki,nekem eddig a cseh kuglóf izlett a legjobban,majd megnézem a tiédet,lehet,az még jobb recept lesz! :)
Megjegyzés küldése