2010. április 18., vasárnap

palóc leves


Ez egy 'nagyon szeretem' leves!Eredetileg nem kell bele répa,zöldség,de én teszek,és mivel ürühúst nem eszek ebben az életben,így marhából készítem.
-70dkg marhanyak
-8db burgonya(kb)
-1 zacsi zöldbab
-vöröshagyma,fokhagyma
-répa,zöldség(4-2db)
-babérlevél,kömény,só,bors,paprika
-tejföl,liszt
A húst felkockázom,a vöröshagymát apróra vágom.Zsiradékon lepirítom,rá a fűszerpaprika(2-3kanálnyi).Felöntöm,visszapirítom,felöntöm,ráteszem a húst.Só,bors,babérlevél,köménymag(őrölt),fokhagyma.Felöntöm a kívánt mennyiségre,én olyan 4-5 litert főztem ebből a mennyiségből.Mikor a hús félpuha,hozzáadom a sárgarépát,zöldséget,kis idő múlva a krumplit,zöldbabot.Mikor minden puha,egy tejfölös habarást készítek,és behabarom(mindig hőkiegyenlítek,nehogy kicsapódjon a tejföl).

5 megjegyzés :

Bianka írta...

Hű ez nagyon gusztuso. De jó lenne egy jó tányérral enni belőle

Livi írta...

Nagyon jól néz ki! Igazán tartalmas!

andi írta...

Bianka,szivesen!!(sajnos a lányom nem szereti:(

andi írta...

Livi,igen,ez egy olyan leves,amiben nincs is tészta!!
Utána egy könnyű kis desszert,és meg is van az ebéd :)

Niki írta...

Azonnali terítéssel kérem ezt a tányért...persze levessel együtt:)Imádom...