2010. július 8., csütörtök

hideg őszibarack-krémleves

Forró nyári napokon ideális!
Vettem kb. egy kiló őszibarackot,meghámoztam,magoztam.Egyharmadát apró kockákra vágtam,szórtam rá porcukrot,és nyakonöntöttem egy kis konyakkal.Hűtőbe tettem.
A többi őszibarackot szeleteltem,és cukros,gyengén sós forrásban lévő vízbe tettem,kb 2 liternyi vizet tettem oda.A barackot puhára főzöm.Közben egy kis edényben vékonyan hámozott citromhéjat felforralok,és levét a levesbe szűröm.Készítek egy tejszínes habarást,hőkiegyenlítem a forró levessel,beleöntöm,és felforralom.Még melegen a botmixerrel jól összezutyakolom.Ezt nem találtam elegendőnek,ezért szűrőn az egész levest átpaszíroztam,a fennmaradó pépes sürítményt pedig belekevertem a levesbe.Cukorral,citromlével beállítom az ízét.Mikor jónak találom,hozzáadom a félretett,jól összeérlelt kockára vágott őszibarackokat.Lehűtöm,és már tálalható is.Imádom benne a ropogós barackokat,és persze az alkohol is ad egy nagyon jó ízt!!(persze csak mértékkel!!:))



2 megjegyzés :

Bianka írta...

Hű de guszta és szép. Fenséges lenne ebédre

andi írta...

Nagyon finom volt,máskor is készítek ilyet!!:)