2010. július 2., péntek

mazsolás-vaníliakrémes süti

Egy kis könnyű desszert,amit egy nappal korábban el lehet(sőt,kell!)készíteni :)
-10dkg mazsola
-1cs. vaniliás krémpor
-6dl tej
-4ek cukor
-1dl rum
-2dl tejszín
-25dkg babapiskóta
A mazsolát megmosom,kicsit áztatom,aztán 1 dl rumban felforralom,kihűtjük.Aranka krémport vettem,azt 3dl tejjel krémmé verem,teszek bele pár kanál cukrot.A tejszínt kemény habbá verem,és a vaníliás krémhez keverem,óvatosan,a mazsolával együtt.A maradék tejet meglangyosítom.Egy püspökkenyér formát kibéleltem frissentartó fóliával,a babapiskótákat megforgatom a langyos tejben,és a forma alját kibélelem vele.Erre jön a krém fele,aztán megint egy sor áztatott piskóta,de most keresztben fektetve,rá a krém,és zárásként egy sor piskóta,hosszában fektetve.Betakarom a frissentartó fóliával,és egy éjszakára hűtőbe teszem.Másnap szépen kiborítom,leszedem a fóliát,és már lehet is enni!
Nagyon finom!!(szerintem a mazsola helyett tehettem volna ribizlit,vagy málnát,legközelebb úgy fogom készíteni:))
Recept:Fanny konyha plusz 2010/1.szám



4 megjegyzés :

Liza írta...

Milyen jól néz ki!
Biztos nagyon fincsi lehet mazsolával, de gyümölccsel is!!!

Bianka írta...

Remekül néz ki. Isteni lehet, de mazsola nélkül :))))

andi írta...

Mazsolákat én is kiturkáltam :) :)
Liza,gyümölcsösen is ki kell próbálnom :)

Juci írta...

Micsoda költemény, csak nyelek nagyokat...