2010. július 14., szerda

sárgabarack lekvár

Megint egy olyan dolog,amit először csinálok...
Sok sárgabarack termett idén anyuéknál,roskadozik a fa.Enni már nem győztük,így lekvárt(vagy dzsemet?)főztem.No,nem úgy,mint öreganyám anno'...
2,5 kg barackot meghámoztam,kimagoztam,nagyon apró darabokra vágtam.Egy rozsdamentes edénybe tettem,30dkg cukorral,és elkezdtem főzni,kevergetve.Úgy 30 percig főztem,akkor összezutyikoltam a botmixerrel,tettem bele egy zacsi dzsemfixet,és pár percig még forraltam.Kimosott,tiszta üvegekbe töltöttem,még forrón,szorosan lezártam,és jól bebugyolálva félretettem.Így hagyom kihűlni.Mivel nekem nincs nagy tárolóhelyem,hűtőbe fogom tenni.Három kisebb üveggel lett ebből a mennyiségből.Nekünk untig elég,kevés lekvárt fogyasztunk,szerintem palacsintába fogom használni :)
Zsófi megkóstolta(ő ette meg a fényképen látható kenyeret),és ízlett neki!!! :)



7 megjegyzés :

Ami írta...

El is hiszem, hogy Zsófinak ízlett, én is megenném:)

Chef Viki írta...

Huh, de guszta!!! Gyönyörű lett, s képzelem mennyire finom!

Bianka írta...

Fenséges lehet, ma vár rám a nagy feladat

Mónika írta...

Irigykedem, mert nálunk 1 barack sincs a fán, bezzeg tavaly 20 üveg lekvárom lett és el is fogyott. Nagyon guszta!:))

Juci írta...

Nagyon szép a színe, biztos finom is!

Meggi írta...

Mire vagy képes ebben a kánikulában??? Elképesztő. Le a kalappal.
Nagyon guszta és biztosan finom is.

Fit in Style írta...

Milyen finom lehet:)
Kinga