Sok sárgabarack termett idén anyuéknál,roskadozik a fa.Enni már nem győztük,így lekvárt(vagy dzsemet?)főztem.No,nem úgy,mint öreganyám anno'...
2,5 kg barackot meghámoztam,kimagoztam,nagyon apró darabokra vágtam.Egy rozsdamentes edénybe tettem,30dkg cukorral,és elkezdtem főzni,kevergetve.Úgy 30 percig főztem,akkor összezutyikoltam a botmixerrel,tettem bele egy zacsi dzsemfixet,és pár percig még forraltam.Kimosott,tiszta üvegekbe töltöttem,még forrón,szorosan lezártam,és jól bebugyolálva félretettem.Így hagyom kihűlni.Mivel nekem nincs nagy tárolóhelyem,hűtőbe fogom tenni.Három kisebb üveggel lett ebből a mennyiségből.Nekünk untig elég,kevés lekvárt fogyasztunk,szerintem palacsintába fogom használni :)
Zsófi megkóstolta(ő ette meg a fényképen látható kenyeret),és ízlett neki!!! :)
7 megjegyzés :
El is hiszem, hogy Zsófinak ízlett, én is megenném:)
Huh, de guszta!!! Gyönyörű lett, s képzelem mennyire finom!
Fenséges lehet, ma vár rám a nagy feladat
Irigykedem, mert nálunk 1 barack sincs a fán, bezzeg tavaly 20 üveg lekvárom lett és el is fogyott. Nagyon guszta!:))
Nagyon szép a színe, biztos finom is!
Mire vagy képes ebben a kánikulában??? Elképesztő. Le a kalappal.
Nagyon guszta és biztosan finom is.
Milyen finom lehet:)
Kinga
Megjegyzés küldése