2010. július 3., szombat

töltött paprika

Régebben mindig úgy gondoltam,a töltöttpaprika,-káposzta egy nagyon bonyolult,nehezen elkészíthető étel...aztán rá kellett jönnöm,ez nem így van.Mondjuk ettől függetlenül nagyon ritkán készítem mindkettőt,káposztát csakis karácsony előtt,és után pár héttel.Paprikát nyáron,de nem sűrűn.Ma viszont igen :)
-60dkg darálthús
-só,bors,fűszerpaprika
-1 tojás
-vöröshagyma,fokhagyma 1-1
-1 tasak főzőrizs
-9 nagy TVpaprika
Az alapanyagokat összegyúrom,kóstolom.Betöltöm a paprikákba.Vizet teszek fel forrni,amibe tettem 1-2 paradicsomot összevágva,1 paprikát szintén összevágva,és sót.Mikor forr,visszábbveszem,és belepakolom a betöltött paprikákat,lassabb forrásban egy órát főzöm.Kiszedem belőle a paprikákat,de a főzőlét nem öntöm ki!(ezzel öntöm fel a rántást)Másik edényben zsemleszínű rántást készítek,félreteszem.Mikor kihűlt,1 liter paradicsomlével felöntöm,forralom,és ha sűrűsödik,a főzőlével hígítom.(ha sűrített paradicsomot használok,akkor jóval több főzőlé kell).Cukrozom,sózom,kóstolom,beállítom az ízét.Egy jénaiba pakoltam a paprikákat,és ráöntöttem a paradicsommártást.
Finomra sikeredett :)




7 megjegyzés :

Bianka írta...

Ez az egyik étel amit nem tudok megunni. Nagyon guszta

Krisztu írta...

Én is imádom. Megunhatatlan!!!
Nagyon étvágygerjesztő lett...

Dia írta...

Bár a paprikát mindig lepiszkálom róla, a többi részét imádom!!!

andi írta...

Bianka,Krisztu én csak ritkán készítem,nem is értem,miért??

andi írta...

Dia,lepiszkáltam én is,és Zsófi is :)
Nem szeretem a paprikát/paradicsomot főtt állapotban,ezért nem eszem a lecsót sem :(

Niki írta...

Nagyon guszta,és a kedvenc kajám is egyben:)))))Imádom:)))))

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Most meg is tudnám enni, mert napok óta rá vagyok hangolódva, de csak szerdára van betervezve.:))