![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQb-EosMEoIsCn_cqfkmXaouXvKzbD9kKNGvqV_RHoxQKNh9OTcd5hO6Y5SuhgfOXBO6KIR24HbKy6phHqnpAg6dTKs1agC3lDuMzLqnDINxcwJHznk_FIoFCfelShAW4lb6WEyu5v_zQ/s400/2010.07.03.+002a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz1VEDEwoubFeSvRXiKV291Tjj1nNz7abYNiwsrIrWv1qpyJi1Fu_yv1393JYkJRHdnvl8ZkRAotW1_WeCLYWuFj6jJX6URRxm6m27gcOQWEoxGgE4CfII_sX0sOl82RKw7cK4f1Qqn9U/s400/2010.07.03.+010a.jpg)
-só,bors,fűszerpaprika
-1 tojás
-vöröshagyma,fokhagyma 1-1
-1 tasak főzőrizs
-9 nagy TVpaprika
Az alapanyagokat összegyúrom,kóstolom.Betöltöm a paprikákba.Vizet teszek fel forrni,amibe tettem 1-2 paradicsomot összevágva,1 paprikát szintén összevágva,és sót.Mikor forr,visszábbveszem,és belepakolom a betöltött paprikákat,lassabb forrásban egy órát főzöm.Kiszedem belőle a paprikákat,de a főzőlét nem öntöm ki!(ezzel öntöm fel a rántást)Másik edényben zsemleszínű rántást készítek,félreteszem.Mikor kihűlt,1 liter paradicsomlével felöntöm,forralom,és ha sűrűsödik,a főzőlével hígítom.(ha sűrített paradicsomot használok,akkor jóval több főzőlé kell).Cukrozom,sózom,kóstolom,beállítom az ízét.Egy jénaiba pakoltam a paprikákat,és ráöntöttem a paradicsommártást.
Finomra sikeredett :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzbMWkd5ezb5Wt7_PYOokP4k3b1EpgLaBmyXZat8gTbVBfNkC4G-tqwoqJrlCHbQtZ93-i6Tv-PGprpQWueMo30jphYxd8jWftgakpMKN9EnwFdH9Q2xk0Gp7CvQKih3iv8tgGy_0vVfM/s400/2010.07.03.+022a.jpg)
7 megjegyzés :
Ez az egyik étel amit nem tudok megunni. Nagyon guszta
Én is imádom. Megunhatatlan!!!
Nagyon étvágygerjesztő lett...
Bár a paprikát mindig lepiszkálom róla, a többi részét imádom!!!
Bianka,Krisztu én csak ritkán készítem,nem is értem,miért??
Dia,lepiszkáltam én is,és Zsófi is :)
Nem szeretem a paprikát/paradicsomot főtt állapotban,ezért nem eszem a lecsót sem :(
Nagyon guszta,és a kedvenc kajám is egyben:)))))Imádom:)))))
Nagyon guszta!! Most meg is tudnám enni, mert napok óta rá vagyok hangolódva, de csak szerdára van betervezve.:))
Megjegyzés küldése