2009. november 21., szombat

almás rózsa



Most készítettem először,meg is látszik.Nem hasonlít a rózsára :(

Viszont tényleg nagyon finom!

ITT olvastam,így kellene kinéznie :)

Majd legközelebb,mert holnap is megsütöm,az tuti!!

Nem vagyok egy feladós fajta

Így készült:

Az almákat megmosom,a magházát eltávolítom,pár percig főzöm cukros citromleves vízben.Leszűröm,szárítom,hűtöm.

A levelestésztát kinyújtom(előhűtöttel semmit sem kell tenni,én azt használtam.A cukrot összekeverem fahéjjal,kevés szerecsendióval,citromhéjjal.A leveles tésztára mézet csurgatok,rászórom a fahéjas cukrot,kissé belenyomkodom.Derelyevágóval ujjnyi csíkokat vágok,az almát rásorakoztatom,kissé fedjék egymást.Szorosan feltekerem,sütőpapírral bélelt sütőlapon 220fokon sütöm kb 20-25 percig.

Nekem nem sikerült igazán szépre,nem tekertem eléggé szorosra.És megpucoltam az almát,pedig a héját rajta kellett volna hagynom!

2 megjegyzés :

gabojsza írta...

Andi, próbáld meg vékonyabbra vágni az almát, akkor inkább rózsaszerű lesz:-)
Felteszem a blogod a gasztro.blog.hu-ra, hogy többen olvashassanak. (Ha nem szeretnéd, kérlek jelezd nálam e-mai-ben)

andi írta...

Köszönöm,nincs ellenemre :) :)
Igen,elkészítettem vékonyabb szeletekkel,szebb lett,de még gyakorolnom kell!! :)
Van is rá kereslet,alig lett kész,már el is fogyott :)nagyon ízlik a gyerekeknek,(férjnek is) :)