![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxiN8j-8bjNI26ek9jksL1Pg2_jrUQ1C9UfbEJU3oB_T8xjCOPW5M59NMFEjAPnOvrweUgkK0pARXNV9TaP8YaIydNzDI7Oh6COm-IQ_zmkk3kmN6yFMoRhYpE1lAFeKy-6UomuCjfgz4/s320/K%C3%A9p+075.jpg)
Nem tudom,ki hogy van vele,de nekem a piskótatekercs akkor sikerül a legjobban,mikor csak úgy ripsz-ropsz csinálom.
Anyutól tanultam,vizes piskóta.
Így készítem:
egy nagy tepsihez
-8tojás
-16 kanál cukor
-16 kanál liszt
-8 kanál víz
-kávéskanál sütőpor
A tojásokat szétválasztom,a sárgáját habosra keverem a cukorral,beleteszem a lisztet,sütőport,hozzáadom a vizet,elkeverem,simára.A fehérjét habbá verem,óvatosan,hogy ne törjem,belekeverem a lisztes masszába.Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 30 percig.Kiveszem,nedves konyharuhára borítom.Lehúzom róla a sütőpapírt,és feltekerem.Kicsit így áll,aztán megkenem ízlés szerinti lekvárral,esetleg gesztenyével(vajjal,rummal kikevert gesztenyével).Újból feltekerem,megporcukrozom,szeletelem,és lehet enni!!
Nem kell hozzá alkalom,mindíg finom :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése