2009. november 26., csütörtök

fluta


Maradt egy kevés főtt krumpli.Pont arra volt elegendő,hogy egy adag(12db)flutát süssek.
Így készítem:
A megfőtt enyhén sós krumplit áttöröm,kicsit kihűtöm.Hozzáadok 1-2 tojást,lisztet,amennyit felvesz.Kinyújtom pár milis vastagra.
Zsiradékot(olajat)melegítek,és a bő zsírban kisütöm a tetszőleges formára vágott tésztát.
Sárgabarack ízzel,és porcukorral ették.Lehet fahéjas,kakaós cukorral is.
Ezt az ételt öreganyám készítette,ilyenkor mindig volt krumpli leves is,amibe ilyen krumpligombócokat szaggatott bele-de finom is volt!!





3 megjegyzés :

gondaanyu írta...

Fluta? Közel lakunk egymáshoz? Így csak azok ismerik , hívják, akik a környéken élnek:)

És én is szoktam a krumpli főzővizéből gombóclevest főzni. Igaz, többszörösen nagymama vagyok :):)

Anna írta...

En is a nagyimtol ismerem, de az allaga inkabb valamilyen suru palacsintatesztahoz hasonlitott, azt "csorgatta" a zsirba. Kovaszos uborkaval isteni. Mi nem ettuk edesen.
Anna

Névtelen írta...

fűszeres paradicsommártással finom és fasírttal.