2010. július 26., hétfő

habos meggyes

Könnyű,és finom :)
-10dkg rama
-15dkg liszt
-5dkg porcukor
-1 tojás
*
-1ü. meggybefőtt
-1cs. vaniliás puding,4-5 kanál cukor,fahéj
-2 tojásfehérje
-10dkg cukor,citromhéj
-1kanál étkezési keményítő
A margarint elmorzsolom a liszttel és a porcukorral,majd a tojással.Egy nagyon ragacsos tésztát kapok,amit egy órára hűtőbe teszek.Kiveszem,lisztezett deszkán kinyújtom,és a formába nyomkodom.180 fokon világosra sütöm,kiveszem.
Közben elkészítem a tölteléket,egy üveg meggyet lecsepegtetek.
1 vaniliás pudingport 4-5 kanál cukorral elkeverek,felöntöm 3dl meggylével,sűrűre főzöm,mikor kész,belekeverem a meggyeket,és egy kanál fahéjat.Kicsit hül.Addig 2 tojás fehérjéből 10dkg cukorral habot verek,a végén egy citrom reszelt héját,és egy kanál keményítőt teszek bele.A meggyes tölteléket a sült tésztára teszem,elsimítom,rá a hab,amit villával összeborzolok.180 fokon 10 perc alatt megsütöm.A hab szép barna lesz.






5 megjegyzés :

Dia írta...

Ma nagyon dúrva vagy!!! Ez is eszméletlen jó!

pitypang írta...

Eszméletlen finom is!!!!!:)

Brigitta írta...

Bizony nagyon finom,én is szoktam sütni! A férjem egyik nagy kedvence!:)Nagyon jól néz ki!

Juci írta...

Tetszik, nekem is!

Melinda írta...

NEKEM IS NAGYON TETSZIK!
főleg most ilyen tájban!
Megyek is aludni!