2009. október 24., szombat

gesztenyés sütim...


GESZTENYEKRÉMES DIÓS SZELET:
hozzávalók:
A tésztához:4 tojás,6dkg cukor,2dkg liszt,6dkg darált dió
A gesztenyekrémhez:50dkg gesztenyemassza,1/2dl rum, 2,5dl tejszín,1 tasak zselatinfix
Előkészítés:a tepsit sütőpapírral kibéleljük.A sütőt 180fokra előmelegítjük.
Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük,lazán beleforgatjuk a fehérjét,a lisztet,a darált diót.Folytonos keverés mellett lágyan elkeverjük.A tepsibe borítjuk(enyém 37*25ös,kisebb lehet)nem kell megijedni,elég vékonynak tűnik!10-15 percig sütjük. 2. Amikor megsült,kivesszük,és a papírral asztalra csúsztatjuk.10-15 percig pihentetjük,majd megfordítjuk,és lehúzzuk róla a papírt.Két egyenlő részre vágjuk.
Gesztenyekrém:30dkg gesztenyemasszát áttörünk(én reszeltem),elkeverjük a rummal és fél dl folyékony tejszínnel.A maradék tejszínt kemény habbá verjük,a fixel együtt a gesztenyemasszához adjuk. A kész lapok egyikét megkenjük a krém háromnegyedével,rátesszük a másik lapot.Óvatosan megnyomkodjuk,a tetejére tesszük a maradék krémet.Díszítjük a maradék gesztenyével.Tejszínhabbal még pluszban díszíthető

3 megjegyzés :

Szkupika írta...

Húú ez nagyon jól néz ki anyám! :) Ügyes vagy! :)

margit2 írta...

Hú de guszta! De régen csináltam gesztenyés sütit... Pedig talán van is a fagyóban gesztenyemassza...

andi írta...

Ez egy nagyon finom süti,érdemes kipróbálni!!