2009. október 25., vasárnap

régi idők íze...


Ma (is) későn keltem,ezért gyorsan kellett (megint) valamit összedobni.
Abból gazdálkodtam,amit találtam...
Sárgaborsó főzelék,sült virslivel(juhbeles!),és tükörtojással...
Elkészítés:sárgaborsót megmosom,bő vízben felteszem főni,sózom.Többször rá kell nézni,mert beissza a vizet!Mikor puha a borsó,berántom jó fokhagymás rántással.Kicsit még főzöm állandóan kevergetve(mert leég!),amíg a rántás ízét elfőli,ez úgy öt perc,vagy annyi se-mivel a sárgaborsóra nem kell sok rántás
Ez azért is volt jó választás,mert közben míg főtt,itt tökölődhettem...Férjem szerint ez stokifőzelék,esetleg beton...:) (volt katona a szentem :)

2 megjegyzés :

cinci írta...

..én is szoktam főzni,nagyon szeretem:)

andi írta...

Csak ritkán készítem-úgy általában ritkán csinálok főzeléket,és ha mégis,az akkor borsófőzelék,zöldborsó. :)