Itt még frissen,a másikon már hűtötten!
A lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a margarint.Sima tésztává gyúrjuk,kis időre hideg helyre teszük.Ezután kb 1cm vastagra nyújtjuk,és a kikent tepsibe tesszük
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:10dkg rama,20dkg liszt,8dkg porcukor,egy csipet sütőpor.1db tojás
A lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a margarint.Sima tésztává gyúrjuk,kis időre hideg helyre teszük.Ezután kb 1cm vastagra nyújtjuk,és a kikent tepsibe tesszük
A TÖLTELÉK:1 csomag vanilia puding,3dl tej,3 evőkanál cukor,2 pohár tejföl,25dkg (együveg) meggybefőtt.
Külön megfőzzük a vaniliapudingot.A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,és ráöntjük a tésztára.Végül a tetejére szórjuk a kimagozott meggybefőttet.
Előmelegített sütőben 25 percig 175 fokon sütjük.
AZ ÖNTET:1/2 liter meggykompót leve,2 csomag tortazselé.A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet,leöntjük vele a még forró süteményt.Lehűtjük és tálaljuk.
(Oetkeres tortazselét használok,és mindjárt forrón kell ráönteni,mert azonnal zselésedik!!)
A recepttől eltérően én dupla krémet készítettem.Persze úgy is jó,csak most kicsit több krémet akartam,de az előírtan készített pont olyan jó,eddig úgy csináltam.
2 megjegyzés :
Nagyon jól néz ki, és érdemes hűtve szeletelni! ... Meggyes, ez csak finom lehet!... :-)
Igen,de nem tudta kivárni,meg kellett kóstolni:)
Meggyesek közül ezt szeretjük a legjobban :)
Megjegyzés küldése