![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiebROv9F8wiM9JVsBWWOxPSF47nMAqyuG-cVYWPK4jZ-QXdufGVlxsFnz_AXiF0HIhjsWCqt8olF4-vAfxKQRDvYTg-lD029K8mb5HOkOF3gq3_GHxSr7a1Y6AwyHgFlUtVOUAX_JyG1M/s320/K%C3%A9p+169aab.jpg)
Itt még frissen,a másikon már hűtötten!![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwxmmxgWpd8hZyHOCUSOiqQ8prETV5X4Y-tvGWQavmCjR75J6SpDUf_i31cyELjJcE5mjO_BMNLct0A3xQOODCDC4gBvJPghbtCrGHYMwy3OIThrmiOn_Czr_iBW7W88OsJQsCrPPyFq4/s320/K%C3%A9p+178a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKqwL0UBXf521vfXvRzHubwuO29hBgOOIWk9pnVL5jvNzWNYgeKEnG24LhhnsKj4rrIDsB8FhJj1MNvk1mm8UgtiteIFO1_Zq6J_dmBLMCHnT6yb4u8NKQMu_bedj1HMlizyG74ShxbzI/s320/K%C3%A9p+169a.jpg)
A lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a margarint.Sima tésztává gyúrjuk,kis időre hideg helyre teszük.Ezután kb 1cm vastagra nyújtjuk,és a kikent tepsibe tesszük
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwxmmxgWpd8hZyHOCUSOiqQ8prETV5X4Y-tvGWQavmCjR75J6SpDUf_i31cyELjJcE5mjO_BMNLct0A3xQOODCDC4gBvJPghbtCrGHYMwy3OIThrmiOn_Czr_iBW7W88OsJQsCrPPyFq4/s320/K%C3%A9p+178a.jpg)
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:10dkg rama,20dkg liszt,8dkg porcukor,egy csipet sütőpor.1db tojás
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKqwL0UBXf521vfXvRzHubwuO29hBgOOIWk9pnVL5jvNzWNYgeKEnG24LhhnsKj4rrIDsB8FhJj1MNvk1mm8UgtiteIFO1_Zq6J_dmBLMCHnT6yb4u8NKQMu_bedj1HMlizyG74ShxbzI/s320/K%C3%A9p+169a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8FFzEKqTZUf6P5rfe2Zi0ZdyLygAHw4KTTJzp_AczRcImEhjSloV2Ps9f4XrhnsHC79vN5zG9o10h4WyLXFcsR7f0ufddvRO83dszK7nXp1XYBeQHAT-ZWhBxp4b9Z9QB5zW_TTd8qSk/s320/K%C3%A9p+175a.jpg)
A TÖLTELÉK:1 csomag vanilia puding,3dl tej,3 evőkanál cukor,2 pohár tejföl,25dkg (együveg) meggybefőtt.
Külön megfőzzük a vaniliapudingot.A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,és ráöntjük a tésztára.Végül a tetejére szórjuk a kimagozott meggybefőttet.
Előmelegített sütőben 25 percig 175 fokon sütjük.
AZ ÖNTET:1/2 liter meggykompót leve,2 csomag tortazselé.A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet,leöntjük vele a még forró süteményt.Lehűtjük és tálaljuk.
(Oetkeres tortazselét használok,és mindjárt forrón kell ráönteni,mert azonnal zselésedik!!)
A recepttől eltérően én dupla krémet készítettem.Persze úgy is jó,csak most kicsit több krémet akartam,de az előírtan készített pont olyan jó,eddig úgy csináltam.
2 megjegyzés :
Nagyon jól néz ki, és érdemes hűtve szeletelni! ... Meggyes, ez csak finom lehet!... :-)
Igen,de nem tudta kivárni,meg kellett kóstolni:)
Meggyesek közül ezt szeretjük a legjobban :)
Megjegyzés küldése