Tegnap este főztem,mert ugye a káposzta úgy jó,minél többször melegítik.Az elkövetkezendő napok úgyis rohanással telnek,így csak melegítünk...
Így készítem:
Egy kiló sertéscombot ledarálok,hozzá kettő tojás,só,vöröshagyma,fokhagyma,paprika,bors,rizs(főzőtasakos rizst használok,kettő tasakkal)
Összegyúrom.
Egy fej vöröshagymát apróra vágom,zsíron lepirítom,kevés vízzel felengedem,beleteszem a savanyúkáposztát.(ha nagyon savanyú,kicsit átmosom,egy kilót vettem,és tíz levelet)Sózom,borsozom,fűszerkömény,babérlevél bele.Mindig teszek bele valamilyen ragadósabb húst is,mondjuk egy darabolt csülköt,most fület tettem bele,és füstölt szalonnát,nagyon jó ízt ad neki!
Mikor már a hús,és a káposzta félpuha,beleteszem a gombócokat.Negyvenöt perc alatt puhára fő.
Lehet rá egy vékony rántást is tenni,sosem szoktam,mert nem kell a felesleges kalória,és egyébként sem szeretjük túl zsírosan...de aki úgy szereti,az tegyen!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése