Gyermekeim kedvence(kamaszok),és ha tizenegykor kezdek neki,délben akkor is asztalon az ebéd!
Pofonegyszerű,elrontani sem lehet...és nem is kalóriabomba!
Elkészítés:
Serpenyőben(nagy) olivaolajat hevítek(keveset),és felforrósítom benne a fokhagymát-4-5-gerezd minimum! Ráöntöm a két doboz paradicsom konzervet-egész vagy darabolt paradicsom,nem püré!!(lehet igaziból is,akkor le kell hámozni!)Ízesítem sóval,bors,bazsalikom,összeforralom(kevés víz,amit elforralok).Kb 15 perc forralás után reszelek bele sajtot,ezzel besűrítem(ne legyen híg!).Kifőzöm a tésztát,én mindig durumtésztát használok.Összeforgatom a paradicsomos mártással.Tetejére szórok apróra vágott bazsalikomot,sajtot.
Kellemesen érződik a fokhagyma,és a bazsalikom íze.Mi szeretjük a csípős ételeket,így csilipaprikát is tettem bele.Olyan tésztát használok,ami üreges,így a szaft kellemesen átjárja.FRISSEN JÓ!!!!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése