Maradt fél fej kelkáposztám,így készítettem egy levest.
Olivaolajon(lehet bármilyen zsiradék)egy fej vöröshagymát ledinszteltem,fűszerpaprika,és a laskára vágott kelkáposszta.Sózom,borsozom,majoranna,felöntöm csontlével(vagy vízzel,én így tettem).
Mikor a káposzta puha,tejföllel behabarom (az eredeti recept zsemleszínű rántást ír,és utána bele a tejföl,de nem akartam annyi zsírt,ezért habartam,és így is tökéletes)
A virslit felkarikázom,kicsit megpirítom serpenyőben,és mehet a levesbe(bele lehet tenni csak úgy simán is,minek annyi zsír!!)
2 megjegyzés :
Gusztusos nagyon a leveskéd.
Na a blogruhádról ne is beszéljünk,nagyon szép!!!!
:) még változtatgatom :)
szeretjük ezt a levest,mégis olyan ritkán főzöm :(
Megjegyzés küldése