2009. november 29., vasárnap

Gesztenyekocka


Hozzávalók a tésztához:
-6 tojás
-6evőkanál porcukor
-10dkg Rama
-6 evőkanál liszt
-fél cs. sütőpor
-2 evőkanál keserű kakaópor
A krémhez:
1cs. főznivaló vanília pudingpor
-3dl tej
-25-30dkg porcukor
-20dkg Rama
-50dkg gesztenyemassza
-2 evőkanál rum
A tetejére:
-6dl habtejszín(Hulala)
-1cs. habfixáló
-3-4 evőkanál kristálycukor
-2 evőkanál kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
RAMA receptkönyvből van az ihlet! :)
A vendégeim azt hitték,cukrászdai sütit esznek,ennél nagyobb elismerést nem is kaphattam volna!!

1 megjegyzés :

starfi írta...

köszönöm szépen a receptet!:) hamarosan szerintem sort kerítek rá.