2010. május 16., vasárnap

citromos lepény

Gyorsan,finomat...ez volt a jelszó :)...és ilyen lett belőle:) A receptet innen vettem
A tészta:
-20dkg finomliszt
-3dkg cukor
-16dkg Rama
-2 evőkanál hidegvíz
A lisztet a cukorral összeforgatom,a hideg margarint elmorzsolom benne,és annyi hideg vizet (2kanál)öntök hozzá,hogy jól összedolgozzam.Kb 30 percre hűtőbe teszem
Krém:
-4 tojás
-10dkg cukor
-2dl főzőtejszín
-2 citrom reszelt héja
-12 evőkanál citromlé
A tojásokat a cukorral jó habosra keverem,elektromos habverővel maxon kb 3 percig,majd a tejszínt hozzáadva még fél percig.Belereszeljük a jól megmosott citromok héját,majd a citromlevet is beleadagoljuk.
Egy 24 centis formát kikenünk vajjal,a tésztát beletesszük(én kinyújtottam deszkán,és így tettem bele,a formában helyreigazítottam).Villával megszurkáljuk,és 15 perc alatt elősütjük.Kiveszem,ráöntöm a krémet,visszatolom a sütőbe,és 25 perc alatt készre sütöm.A formában hagyom kihűlni,és csak utána szeletelem.
Mivel én nem tortaformát használtam,hanem ezt a lapos piteformát,mikor az elősütött tésztára öntöm a krémet,nagyon óvatosan kell vele bánni,mert folyékony állagú.Egy nagyon kellemes,enyhén cirtomos ízélményt kapunk.(Szerintem egy kis krémsajttal is meg lehet bolondítani a tölteléket-majd legközelebb)




8 megjegyzés :

Niki írta...

szuper:)Nagyon csábító:))))

andi írta...

Niki,érdemes kipróbálni,ha valaki szereti a citromos ízt:) Nekem nagyon ízlik!! :)

Bianka írta...

Még sosem ettem, de azt hiszem ki kell próbálnom. Nagyon guszta

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Én szeretem a citromos sütiket és már sütöttem hasonló tortát. Isteni finom lehetett.:)

Ottis írta...

Egyik nagy kedvencem, nagyon guszta lett!

Ms. Poppy írta...

Oh, de gyönyörű lett! Nagy kedvenceim a citromos édességket (savanyúságok?).
Mellesleg a Stahl is így kezdte anno: gyorsan valami finomat, és látod meddig jutotott. Szerintem te is abszolút jó úton jársz.:)

Kata írta...

Jók ezek a citromos desszertek:)

andi írta...

:) :)köszi,mindenkinek,tényleg nagyon finom-volt :)