Gizi teljesen felcsigázott a sok bodzás finomsággal.Elsőre egy nagyon egyszerűt választottam,mert ilyet már ittam,és biztosan tudtam,hogy ízlik :)
- 8-10db bodzavirág
- cukor,ízlés szerint
- min. 2db citrom,de 4-et használtam
- 5l víz
A bodzavirágokat nagyon!!!! alaposan megmosom,egy nagyobb edénybe teszem,ráöntöm a kimért vizet,cukrot,és a citromokat rákarikázom+tettem legalább 2dl citromlevet.Egy napig állni hagyom.Másnap egy arra alkalmas ruhán(nekem géz szerű anyagom van ilyesmikre)leszűröm,és üvegekbe töltöm,hűtőbe rakom,és már lehet is fogyasztani.Nem csináltam többet,mert nincs benne tartósító,és így véges a szavatossága:)
Kicsit féltem,mert pollenallergiám van,és már a beszerzése is egy túlélő túra számomra,de úgy tűnik,így elkészítve nincs allergizáló hatása,de nem kiabálom el!
5 megjegyzés :
SZERETEM :)))
Én is nagyon szeretem :)
Bianka,Nóri,nagyon jól sikerült,és a családnak is ízlik!! :)
Látom sikerült bodzát szerezned, nagyon finom lehet így is. Én a hűtőbe tartom, úgy jó darabig kibírja.(na persze amilyen gyorsan fogy nálunk, nem is lesz rá ideje hogy megromoljon.):)
Gizi,képzeld,már szinte teljesen elfogyott!!Nagyon finom!!
Megjegyzés küldése