2010. május 3., hétfő

búzakorpás palacsinta

Tegnap este sütöttem,de akkor már nem tettem ide...Vannak pillanataim,mikor nagyon egészségesen próbálok sütni-főzni.A búzakorpa vásárlása is így történt,most használtam is belőle(joghurtba szoktam tenni,és úgy eszem).
Tulajdonképpen készítettem egy palacsintatésztát,csak fele liszt,fele búzakorpa összetevőkkel.2 tojás,tej/szóda,barnacukor,csipet só,ebből egy jó palacsintatészta sűrűséget kevertem,és a szokásos módon elkészítem.A tésztájába tettem fél decinyi étolajat,így nem kellett egy csepp zsiradék sem már a sütéshez.Túrótölteléket tettem bele.Nekünk nagyon ízlett,máskor is így készítem






10 megjegyzés :

Niki írta...

Háááááááát...nem ettem még ilyen formán palacsintát...:)A túró az rendben van nagyon,nagyon guszta benne;-PPP

pitypang írta...

Nagyon finom volt,érdemes kipróbálni:)
(igaz,én szeretem az ilyen dolgokat,a teljes kiőrlésű liszteket is)

Bianka írta...

Mindjárt lebabázom, olyan guszta :)

Andi írta...

De érdekes, marha jól néz ki. Kár hogy nálam kimarad sajnos...

Gizi írta...

Húúú ezek a palacsinták nagyon guszták!!! Kérek-kérek!!!!:)))

Livi írta...

Búzakorpa jesssz! Király! Kell :) Éljen az egészséges palacsinta! Nekem a rozslisztes még nem sikerült, csak a tönköly lisztes... búzakorpát beszerezni, felírtam :)

Ms. Poppy írta...

Most simán bevágnám a képen szereplő összes palacsintát, olyan jól néznek ki.:) Még soha nem próbáltam korpával vagy tk. liszttel, pedig minden máshoz előszeretettel alkalmazom ezeket. Mennyiben változott a tészta állaga? Ránézésre meg nem mondanám, hogy eltér a hagyományostól.

pitypang írta...

Nem változott az állaga,kicsit darabosabb volt,de a sütése tökéletesen ment,nem is olajoztam :)

pitypang írta...

Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!! :)
Nagyon finom:)!!!

Ms. Poppy írta...

Nah, szóval, nem bírtam magammal, egy napig csak a fantasztikus palacsintafotód járt az eszemben, szóval egyik délután haza estem a munkából, ruha átcserlél, és már kevertem is le egy adag palacsintát. Korpám nem volt, Graham- liszttel csináltam. Töltelék meg vaníliapuding és almakrém volt. Mennyei lett! Legközelebb kéretik kevésbé guszta fotót feltölteni, vagy kóstolót küldeni fénypost.!:D